RISOTTO DE TROMPETES Y LÀMINES DE PARMESÀ EN UN CUICK
Prepara’t per un viatge gastronòmic i prepara amb nosaltres un dels plats més reconeguts de la cuina italiana: el Risotto. La nostra proposta és amb trompetes de la mort i làmines de parmesà, fet amb el Sofregit de Ceba CUICK.
ingredientes para 4 personas
50 gr sofregit de ceba CUICK.
400 gr arròs carnaroli.
1,6 litres caldo de verdures.
300 gr trompetes de la mort.
50 gr làmines de parmesà.
10 gr oli d’oliva verge extra.
100 ml vi blanc sec.
100 gr mantega.
c/s de sal fina i pebre negre.
Preparación
Escalfem la cassola i marquem les trompetes de la mort amb una mica d’oli d’oliva verge extra.
Un cop estiguin llestes afegim el sofregit de ceba CUICK i integrem ambdos sabors durant un minut. Seguidament incorporem l’arròs, sense parar de remenar.
Mullem amb el caldo de verdures, prèviament calent, fins a cobrir la primera capa d’arròs de la cassola. Important no parar de remoure per que el propi arròs vagi deixant anar midó i es vagi lligant el plat. Poc a poc l’arròs anirà absorvint el caldo de verdures, i precisament en aquell instant tornarem a afegir una mica més de caldo fins que el gra d’arròs estigui cuit en el punt perfecte.
Fora del foc afegim la mantega i el parmesà. Amb els moviments i el calor residual els dos ingredients es fondran. Després de remenar, quan tinguem la textura desitjada, ja ho podrem servir.
Consell: Reserva algunes làmines de parmesà per decorar el plat al final, serà molt més atractiu!