FRICANDÓ DE VEDELLA EN UN CUICK
El Fricandó de Vedella és un clàssic de la cuina catalana, un guisat dels de tota la vida fet amb la Picada de Ñora i amb el Sofregit de Ceba i Tomàquet CUICK.
ingredientes para 4 personas
80 gr sofregit de ceba y tomate CUICK.
30 gr picada de nyora CUICK.
600 gr llata de vedella.
300 ml caldo de carn.
100 gr farina de blat.
1 paquet moixernons deshidratats.
20 gr oli d’oliva verge extra.
100 ml vi ranci.
c/s de sal fina i pebre negre.
Preparación
Tallem la llata en filets molt fins, els salpebrem i els enfarinem.
Escalfem la cassola i marquem la carn. Un cop marcada afegim el sofregit de ceba i tomàquet CUICK i el deixem cuniar durant un minut. Seguidament incorporem el vi ranci i deixem evaporar l’alcohol.
En una olla petita escalfem una mica d’aigua, posem els moixernons i deixem que s’hidratin. Un cop es posi a bullir, retirem del foc.
Incorporem la carn a la cassola i afegim el caldo de carn. Incorporem els moixernons. Deixem cuinar fins que la vedella quedi ben tendra, durant aproximadament 40 minuts.
Acabem el plat amb la picada de nyora CUICK i deixem reposar 10 minuts.
Consells: Aquest guisat és més bó si es gaudeix un dia després d’haver-lo cuinat… encara tindrà més bon gust!
Es pot afegir l’aigua d’hidratar els moixernons al guisat, filtrant-la prèviament en un colador xinès… donarà un toc fantàstic.